6 березня 2014 р.

Сiabatta

В перекладі з італійської чіабатта означає " тапок чи домашні мешти".
Це хліб зроблений з пшеничного борошна та дріжджів.
Основні характеристики - це тверда кірочка і мяка серединка з великими дірочками, які утворюються в процесі випікання.
На сайті Bleubird я знайшла досить простий варіант цього хлібця.

Перекладений рецепт:
3 чашки борошна
1/2 чайної ложки сухих дріжджів
1 1/4 чайної ложки солі
1 1/2 чашки води

Сухі інгредієнти змі
шуємо і заливаємо водою поступово замішуючи тісто. Я люблю це робити виделкою.
Накриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо на 12-18 годин.
Потім викладаємо хліб на пергамент притрушений борошном і робимо з нього кульку, накриваємо плівкою і чекаємо ще 2 години.
Нагріваємо пічку до 230 градусів за 30 хв до того, як будемо випікати.
Беремо тісто і викладаємо в каструлю з грубим дном можна чавунну або скляну з кришкою, якщо немає кришки - використовуємо фольгу. Печемо 30 хв потім кришку знімаємо і ще 15 хв запікаємо .
Виходить чудовий хлібець схожий на чіабатту.






Немає коментарів:

Дописати коментар