18 березня 2014 р.

Macarons

Ще на початку  я писала, що не можу справитись з цим складним рецептом макаронсів.
І навіть навчилась пекти macaroons, щоб хоч якось себе втішити.
Але, не пройшло і року)), як я можу похвалитись і поділитись рецептом цього чудесного і ніжного тістечка.

І саме цікаве - рецепт за яким в мене все вийшло я знайшла в 8 номері журналу KINFOLK 

Інгредієнти:
125/125 г пудри та мигдального борошна
90 г білку
100 г цукру
25 г води

Борошно та пудру гарно просіюємо. Білок ділимо навпіл. 45 г додаємо і  перемішуємо ретельно з сухими інгредієнтами.
Воду з цукром нагріваємо в каструлі з товстим дном і доводимо до 120 градусів ( кондитерський термометр можна придбати тут ). В той же час збиваємо решту ( 45 г) білка  до стійких "піків". Не припиняючи збивати білки вливаємо повільно гарячий сироп і ще збиваємо поки маса не охолоне.
Додаємо білок до мигдальної маси в три прийоми і перемішуємо її повільно і обережно.
Макаронаж повинен легко стікати зі шпателя, тоді він вважається готовим і гарно вимішаним.
Переносимо його в кондитерський мішок і на пергамент. В попередньому відео все гарно показано, що за чим і як робиться. Головне притримуватись пропорцій.
Випікати при 150-160 градусах 12 хв.
Начинки можуть бути найрізноманітніші. Я дуже люблю шоколадний ганаш і з сиром філаделфіа.




Немає коментарів:

Дописати коментар