11 березня 2014 р.

Homemade c a r a m e l s

Дуже люблю карамель та іриски.
Довго шукала правдивий рецепт в інтернеті і перепробувала багато не вдалих. Але знайшла.
Хочу поділитись ним з Вами.
Перш за все потрібно зробити замінник corn syrup котрий використовують у всіх рецептах.
Це цукровий сироп на основі кукурудзи. Багато джерел пишуть, що він дуже шкідливий і використовувати його в їжу не можна. 
І я почала шукати замінник.
Чудовий рецепт і не складний, який можна повторити в домашніх умовах.
Отже для замінника corn syrup беремо

350 г цукру
155 мл води
2 г лимонної кислоти
1/4 ч.л. соди
 приготування:
Розчиняємо цукор в гарячій воді. Доводимо до кипіння, додаємо лимонну кислоту і закриваємо щільною кришкою. Варимо 45 хв.
Через 45 хв вимикаємо  і додаємо соду погашену водою. Буде сильне шипіння, яке за пару хвилин припиниться.
Все сироп готовий, можна поставити в холодильник і використовувати при потребі.
Його вистачає на 5-6 порцій карамельок по наступному рецепту.

Рецепт карамельок
1,5 ст. л сиропу
1,5 чашки цукру
2 ст.л води
щіпка солі
0,5 чашки вершків 30-33% жирності.
15 г масла
 приготування:
Змішуємо в посудині високій і з грубим дном цукор, сироп, сіль і воду і доводимо до кипіння при 320 градусів по Фаренгейту, та термометрі є мітка карамель. Паралельно розчиняємо масло в вершках.
Коли наша карамель дійшла до мітки 320 градусів, вливаємо повільно вершки і помішуємо термометром. Обережно, бо бульбашки будуть великі і можна попектись.
Все, готову карамель виливаємо на приготований попередньо пергамент змащений олією та розміщений в посудині будь якого розміру та форми, яка Вам до вподоби.
За 5 хв я додаю горішки та сухофрукти. Є також рецепти з морською сіллю посипаною зверху.





Немає коментарів:

Дописати коментар